Veldhoven test nieuwe LED Straatverlichting

1031

Gemeente Veldhoven heeft een proefopstelling met LED-straatverlichting geplaatst aan de Kleine Vliet. Inwoners kunnen meedoen aan een test waarmee naar de beste lichtafstelling wordt gezocht.
Binnenkort starten de werkzaamheden aan de Oersebaan en de Verlengde Oersebaan (vanaf Scherpenering tot en met de Zandoerleseweg). Gemeente Veldhoven gaat daar duurzame LED-verlichting toepassen. Deze nieuwe straatverlichting kan worden ingesteld op verschillende lichtkleuren en -sterktes, afhankelijk van de behoefte op verschillende momenten. Zo kan de lichtinstelling bijvoorbeeld ’s nachts worden verzwakt om nachtdieren zo min mogelijk te hinderen en kan deze ’s morgens helderder / feller worden ingesteld om de veiligheid van schoolgaande kinderen te vergroten.

Uittesten
De gemeente Veldhoven wil de nieuwe straatverlichting graag samen met haar inwoners uittesten om zo tot de beste lichtafstelling op verschillende momenten te komen. Daarom voeren studenten van de Technische Universiteit Eindhoven binnenkort in opdracht van de gemeente een onderzoek uit. Zij testen dan samen met belangstellende inwoners de nieuwe straatverlichting en de beste lichtafstelling.
Meedoen
Het onderzoek vindt medio september plaats op twee testavonden, als het voldoende donker is. Testlocatie is de proefopstelling van vijf lichtmasten aan de Kleine Vliet.
De gemeente Veldhoven nodigt steekproefsgewijs een aantal inwoners uit Oerle uit om aan het onderzoek mee te doen. Daarvoor komen de studenten van de Technische Universiteit langs de deur. Deze studenten zullen dan ook vertellen wanneer er precies getest wordt.

Meer informatie
Hebt u vragen hierover? Neem dan contact op met de afdeling Planrealisatie van de gemeente Veldhoven. Stuur een e-mail naar gemeente@veldhoven.nl