Unieke ooievaarsnest-lichtmastcombinatie van Mast Service Nederland

1429

Mast Services Nederland heeft speciale, als ooievaarsnesten gecamoufleerde, met houtnerf gecoate lichtmasten mogen leveren t.b.v. het nieuwe duurzame parkeerterrein bij Fort Vechten. Het historische Fort Vechten wordt momenteel gerestaureerd om het Nationaal waterliniemuseum te huisvesten.

Parklaan landschapsarchitecten kreeg van het Nieuwe Waterlinie en provincie Utrecht de opdracht een passende hoofdentree met parkeerplaats te ontwerpen aan de Achterdijk in Bunnik. De gecamoufleerde vormgeving van de entree refereert naar de lange militaire geschiedenis die letterlijk verborgen ligt in en onder het landschap. In samenwerking met BAM Wegen en ketenpartners werd het totale inrichtingsplan een bolwerk van duurzaamheid.

Mast Services Nederland BV kreeg via BAM wegen de uitdagende vraag om speciale ooievaarsnesten met geïntegreerde armatuurdragers te ontwerpen. ” Kijkende naar de ter beschikking gestelde budgeten was het noodzaak om een duurzame en tegelijkertijd budgettair verantwoorde oplossing aan te kunnen dragen” aldus Etienne van Arnhem Account Manager bij Mast Services Nederland BV. De keuze is gevallen op het aanbieden van een speciale Mast Services Nederland private label mast voorzien van houtnerfcoating, deze keuze heeft uiteindelijk in een opdracht en levering van de genoemde masten geresulteerd.

De ooievaarsnesten zijn voorzien van een mogelijkheid om een viertal armaturen te monteren en uiteraard om eventuele ooievaars de mogelijkheid te geven om hun nest te bouwen. Het voorwerk voor het nest is gedaan, het is nu aan moeder natuur om de ooievaars met deze nieuwe nesten kennis te laten maken aldus Van Arnhem.
De masten hebben een totale hoogte boven het maaiveld van 13 meter en de aangebrachte houtnerfcoating is vanaf een hoogte van 2 meter boven het maaiveld tot in de top van de mast aangebracht.

Het resultaat mag er zondermeer wezen. De geleverde masten zijn voorzien van een houtnerfcoating alwaar MSN een garantie van 10 jaar op verstrekt.

Het door MSN toegepaste procedé is het zeer breed en een uiterst milieuvriendelijk proces van decoreren van stalen oppervlakten. Milieu vriendelijk door de onderhoudsarme en goede recyclebaarheid van de gebruikte materialen. Het door MSN gebruikte proces kent de volgende eigenschappen;

• Qualicoat garantie tot 10 jaar,
• Maximale antigraffiti,
• Krasvast en UV bestendig,
• Houtnerfmotieven in vele soorten en kleuren,
• Illustraties tot een printkwaliteit met een resolutie van 1440 dpi,

Er zijn vele motieven verkrijgbaar, in totaal kan MSN ca. 100 verschillende houtnerfmotieven verwerken. Motieven zoals bijvoorbeeld Acacia, Esdoorn, Kastanje, Naaldhout, Beuken, Mahonie, Noten, Elzen, Iepen, Grenen, Eiken en Teak behoren tot de vele invullingen. Op basis van ervaringen en mogelijkheden heeft MSN een speciale brochure genaamd “Let’s colour your product” uitgebracht. Hier treft u deze beknopte brochure aan.