Tijdperk van Nieuwe Verlichting aangebroken

1046

Door het verdwijnen van de gloeilamp, breekt er een nieuwe tijdperk aan voor energiezuinige verlichting. Een nieuwe generatie lampen staat klaar om de huiskamers en de openbare ruimtes te verlichten. Uit onderzoek bleek eerder al dat het merendeel van consumenten inmiddels al is overgestapt van de gloeilamp naar een energiezuinig exemplaar. Maar lang niet iedereen weet nog wat de nieuwe verlichting allemaal te bieden heeft, welke alternatieven er zijn voor het ouderwetse peertje en wat de exacte feiten zijn van gloei- maar ook de nieuwste generatie lampen.

Met het einde van het Edison-tijdperk in zicht, hebben de Nederlandse Lichtassociatie (NLA) en Stichting LightRec daarom de (nieuwe) verlichting van Nederland in kaart gebracht en alle wapenfeiten op een rij gezet. Via de hyperlink http://www.perspagina.nl/de-nieuwe-verlichting/nl vindt u alle informatie overzichtelijk bij elkaar, geheel rechtenvrij te gebruiken. Hierbij ook twee infographics, met feiten over verlichting in Nederland en een tijdslijn vanaf de ontdekking van licht door de jaren heen.

Maandag 27 augustus heeft RTL Nieuws een item uitgezonden over dit onderwerp. NLA branchemanager Marcel van Haren is hiervoor geïnterviewd. Het hele nieuwsitem is te zien op: http://t.co/aKObybsN