Tender architecturale verlichting Vlaanderen gewonnen door Axioma

3793
architecturale verlichting Stadhuis Oudenaarde

Het Belgische Axioma heeft, na gunning van de tender, het contract getekend voor het leveren van de architecturale verlichting voor Vlaanderen. Deze verlichting omvat schijnwerpers, grondspots en bolderarmaturen welke toegepast zullen worden als openbare verlichting. Voor deze tender is door Axioma het fabricaat WE-EF Leuchten toegepast waarbij o.a. de succesvolle serie(s) LED grondspots ETC100 en LED schijnwerpers FLC200 worden toegepast. Met de keuze voor WE-EF Leuchten kiest Vlaanderen voor het waarborgen van kwaliteit en duurzaamheid voor de lange termijn.

Een mooi voorbeeld van deze tender is de stad Oudenaarde welke er in slaagde om met een sfeervolle verlichting een aangename plek te maken van het vernieuwde centrum dat uitnodigt om er te vertoeven, een terrasje te pakken of te winkelen. Gezien het belang van de verlichting werd er beroep gedaan op Atelier Jeol voor het verlichtingsplan. Ongeveer 150 energiezuinige LED armaturen verlichten het stadhuis rondom. Het stadhuis is erkend door Unesco als werelderfgoed. Victor Hugo schreef ooit: “In dit fantastische gebouw is er geen enkel detail dat het niet waard is, bekeken te worden”. In dat licht worden ook andere architecturale dimensies zichtbaar van dit prachtig gebouw uit 1526.

Voor de Nederlandse markt heeft Axioma, als contractpartner, de afgelopen jaren al verschillende architecturale projecten in Amsterdam voorzien van grondspots (stadsilluminatie) en schijnwerpers (pleinmasten). Een vrij recent project is hierbij het Leidseplein waar Axioma samen met Luminext een “slimme” oplossing heeft geleverd voor de calamiteitenverlichting van het plein. Hiermee bevestigt Axioma samen met WE-EF Leuchten voor de Benelux een zeer geschikte partner te zijn voor nagenoeg alle architecturale verlichting in de Openbare Ruimte.

Wilt u meer weten neem dan contact met Axioma.