Sustainder introduceert Lighting App voor het slim besturen van armaturen

837
Lighting app Sustainder

Sustainder, producent van slimme verlichting, introduceert tijdens de Light + Building beurs in Frankfurt haar nieuwe Lighting App. Met deze app is het zeer eenvoudig om de slimme armaturen Anne en Alexia op afstand te bedienen, zonder dat daar een volledig Back-Office systeem voor nodig is. De nieuwe app biedt een veilige manier om direct de openbare verlichting te optimaliseren. Snel, gemakkelijk en kostenbesparend.

De armaturen van Sustainder zijn ontworpen om op afstand bediend en gemanaged te worden. Met de Sustainder Lighting App kunnen beheerders zelf de lichtinstellingen van het verlichtingsnetwerk aanpassen of bijvoorbeeld een nieuw dimschema uploaden. Iedere aangesloten armatuur is via een app op een tablet te configureren en te optimaliseren. Op afstand of ter plekke. Voor één of meerdere armaturen, of voor alle armaturen in een areaal. Bovendien kan bij de Sustainder Anne armatuur de intensiteit van de vier segmenten los van elkaar worden gedimd. Handig als een armatuur lichthinder geeft omdat deze te fel naar binnen schijnt.

Eenvoudig energie en kosten besparen
Met de app wordt het nog eenvoudiger om bij te dragen aan een duurzame samenleving. Het gebruik van dimschema’s en het instellen van de lichtintensiteit zorgen ervoor dat er voldoende licht is op de momenten dat het nodig is. Dat bespaart niet alleen energie, maar ook kosten. De eigenaar van de armaturen bepaalt bovendien zelf wie er via de app toegang krijgt.

Direct Control
De Lighting App beschikt over een Direct Control functionaliteit. Hiermee is het effect van een andere configuratie te bekijken zonder het vast te hoeven leggen. Deze instellingen kunnen handmatig worden teruggezet of blijven behouden zolang er spanning op de lichtmast staat. Wordt de spanning verbroken dan gaat de armatuur weer terug naar de ingestelde configuratie.

Backoffice koppeling
Naast de Lighting App van Sustainder zijn de armaturen bijzonder geschikt om te bedienen en te beheren via een extern Back-Office systeem voor openbare verlichting. Via een API is de armatuur te koppelen aan een (Black-Office) platform naar keuze om alle features optimaal te benutten. De armaturen van Sustainder bevatten verschillende sensoren die bijdragen aan een eenvoudige installatie, lage onderhoudskosten en een lange levensduur.