Sustainder introduceert nieuw armatuur Alexia

390

Sustainder, producent van slimme straatverlichting, introduceert na succesvolle proefplaatsingen in Duitsland en Nederland een tweede slimme armatuur: Alexia. De nieuwste LED-armatuur is, net als alle armaturen van Sustainder, uitgerust met een uniek slim cassettesysteem waardoor de armatuur in de toekomst eenvoudig is uit te breiden met nieuwe technologie. De sensoren die standaard aanwezig zijn dragen bij aan een eenvoudige installatie, lage onderhoudskosten en een lange levensduur. De Alexia is met name ontwikkeld voor doorgaande wegen. Samen met de eerder geintroduceerde Anne biedt Sustainder een degelijk aanbod armaturen waar sensoren in te passen zijn om daarmee data te verzamelen uit de omgevingsruimte. Hiermee ontstaat relevante informatie voor bijvoorbeeld veiligheid of gezondheid.

Productie van tweede armatuur
De Alexia is na de ‘Anne’ de tweede armatuur die Sustainder momenteel in haar slimme fabriek in Emmen in productie heeft. De Alexia is toepasbaar voor doorgaande wegen terwijl de Anne, met vier onafhankelijk van elkaar dimbare segmenten, meer geschikt is voor het verlichten van pleinen en straten. Volledig afgestemd op de lokale behoefte. Sustainder garandeert met haar aanbod korte levertijden en flexibiliteit. Bovendien zijn de energiezuinige LED-lampen dimbaar en dragen ze zo bij aan energiebesparing en reductie van CO2. Inmiddels ontwikkelt Sustainder een derde slimme armatuur om tegemoet te komen aan de groeiende vraag van de markt.

Slim cassettesysteem
Sustainder biedt de eerste slimme armaturen voor openbare verlichting die standaard zijn uitgerust met basis sensoren die metingen mogelijk maken van onder andere positie, scheefstand, beweging, omgevingslicht en verbruik. Door de toekomstvaste cassette zijn de armaturen eenvoudig uit te breiden met verschillende sensoren en kunnen ze in de toekomst fungeren als volwaardige smart city hub. “Een gemeente wilt zijn openbare verlichting toekomstvast vervangen zonder dat nog exact vaststaat welke smart-city toepassingen de verschillende gemeentelijke diensten willen gaan gebruiken. Bovendien is het een open technologie. Er is dus geen reden om niet te beginnen; slim licht vandaag en de flexibiliteit om uit te breiden”, aldus Niek de Jong, CEO Sustainder.

German Design Award 2018
Met de introductie van de Alexia armatuur en de reeds gerealiseerde verkopen in Nederland en Duitsland, is het innovatieve ontwerp direct genomineerd voor de German Design Award 2018. De award is een toonaangevende internationale designprijs, die wordt verleend aan innovatieve producten, producenten en designers. Over de toekenning beslist eind oktober de Rat für Formgebung, dé autoriteit op het gebied van goed design.