Ruim € 8.000.000,- aan schade verhaald aan de openbare verlichting in 2017

629
Schade percentage verhaalde schades

In 2017 heeft NODR zich weer maximaal ingezet voor gemeenten en provincies om schades veroorzaakt aan de openbare verlichting daar waar mogelijk te verhalen. Ook dit keer met groot succes. De inspanningen van de schade-experts van NODR hebben afgelopen jaar een totaalbedrag van maar liefst 8 miljoen euro aan verhaalde schades opgeleverd in de openbare verlichting. Geld wat weer terug gaat naar gemeenten en provincies. Een fijn resultaat!

Samenwerken factor voor succes
Een belangrijke factor in dit succesverhaal is de goede, intensieve samenwerking met de opdrachtgevers van NODR. De alertheid, inzet en het snel en correct handelen van de verantwoordelijke schademelders bij de gemeenten en provincies hebben mede geleid tot het succes.

NODR is ervan overtuigd dat de bundeling van krachten voor 2018 weer zal leiden tot mooie resultaten op het gebied van schade verhalen!

Schadeverhaal voor de toekomst nóg belangrijker!
Technologie heeft een grote invloed op hoe wij werken en leven. Ook in de openbare ruimte vinden technologische ontwikkelingen plaats (Smart City oplossingen). Openbare verlichtingsobjecten worden steeds vaker benut om technologische apparatuur in- en op te plaatsen. Inventieve en technische hoogwaardige oplossingen aan een lichtmast zal bij een schade meegenomen moeten worden in de schadeclaim. U wilt als gemeenteambtenaar wel dat het verlichtingsobject terugkomt in de oorspronkelijke innovatieve staat. Dit brengt aanzienlijk hogere kosten met zich mee en maken het proces van schade verhalen nog complexer.

Wees hier als gemeenteambtenaar alert op! Onze specialisten zijn waakzaam en zorgen ervoor dat dergelijke innovatieve technologische toepassingen altijd worden meegenomen in de kostencalculatie van de schadeclaim. Zo komt achteraf niemand voor vervelende verrassingen te staan.

Schadeverhaal meestal WEL mogelijk!
Wees je bewust van het feit dat het in de meeste gevallen WEL mogelijk is om succesvol schade te verhalen die veroorzaakt is door derden. Laat je niet weerhouden door het proces dat kennis-, arbeids- en tijdsintensief is. Raak niet ontmoedigd doordat de veroorzaker van de schade (nog) niet bekend is. Durf het schadeproces uit handen te geven aan een onafhankelijk schadespecialist zoals NODR.

NODR is specialist in schadeverhaal in de openbare ruimte:

1. Openbare verlichting
2. Verkeersregelinstallaties
3. Wegen en verkeersborden
4. Milieu (verontreinigingsincidenten)
5. Groen
6. kunstwerken

Benieuwd wat NODR voor uw gemeente kan betekenen? neem contact op met commercieel manager, Jacquelien Kok (06 52 52 76 57), voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek!