Ruim 360.000 energiezuinige lichtjes zorgen voor kerstsfeer in Mechelen

1235

Mechelen – Ruim 360.000 energiezuinige lichtjes zorgen sinds vrijdagavond voor de traditionele kerstsfeer in Mechelen. Daarmee is de eindejaarsperiode ingezet. Een veertien meter hoge kerstboom volgt pas begin december.

Voor de installatie van de kerstverlichting heeft de stad Mechelen een driejarig contract lopen met Blachère Illumination. Een Oostenrijks team en een Belgisch werkten ervoor samen.“Corona staat een normale kerstbeleving met grote evenementen in de weg, maar wij laten ons niet doen. Net zoals andere jaren maken wij het tijdens de donkere wintermaanden gezellig met kerstverlichting”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

130 overspanningen

Mechelen liet in de binnenstad verlichting plaatsen in de winkelstraten, op pleinen en op andere populaire plekken. In de dorpen is een bekende locatie versierd, meestal het oud gemeentehuis. ”In totaal zijn er 130 overspanningen met twee sfeerelementen voor de kleinere winkelstraten en drie voor de grotere. In sommige straten werden de bomen mee gedecoreerd”, vertelt Patrick Princen (Vld-Groen-m+), schepen van Openbare Werken.

Ook het Dijlepad en de historische bruggen baden in kerstsfeer. “Zo geven we de stad tijdens de donkerste wintermaanden extra licht en gezelligheid, die we zeker nu hard nodig hebben”, vertelt Princen. De grote kerstboom op de Grote Markt plaatst de stad op zondag 5 december, maar de echte accenten voor kerst volgen pas na Sinterklaas. Op 17 januari 2022 wordt de kerstverlichting opnieuw aangepast voor Valentijn.

Bron: gva.be