Provincie Zuid-Holland wint Smart Lighting Award

1195

De Smart Lighting Award 2019 is uitgereikt aan de Provincie Zuid-Holland. Luminext directeur Robert Tissing overhandigde de award vorige week aan Jeroen de Jong tijdens het Smart Lighting Symposium. De provincie verdient deze prijs om haar sterke visie en projectrealisatie op het gebied van smart lighting.


De Provincie Zuid-Holland behoort tot de absolute koplopers als het gaat om slimme toepassingen. Naast haar sterke visie is ook de wijze waarop ze smart lighting weet te combineren met andere innovatieve oplossingen in de buitenruimte een compliment waard. Zo maakt ze gebruik van energieopwekking met zonnepanelen en slimme systemen voor een vlotte verkeersdoorstroming. Door de grootschalige uitrol van slimme verlichting profiteert de provincie Zuid-Holland optimaal van voordelen als automatische storingsdetectie en energiebesparing door te dimmen in de stille uren. 

Tijdens deze 3e editie van het Luminext Smart Lighting Symposium discussieerden gemeenten, provincies, aannemers en leveranciers over de mogelijke veranderingen in de omgang met openbare verlichting en de kansen en ideeën voor de toekomst van smart lighting. Jeroen de Jong wist er de toehoorders te inspireren met zijn verhaal over de slimme toepassingen op de wegen van provincie Zuid Holland.