Philips Lighting wordt Signify

1245

Philips Lighting, de wereldleider in verlichting, heeft vandaag het voornemen bekendgemaakt om de bedrijfsnaam te veranderen van Philips Lighting in Signify. De keuze voor deze nieuwe bedrijfsnaam komt voort uit het feit dat licht steeds relevanter wordt, verbindt en betekenis geeft. Licht wordt daarmee een nieuwe intelligente taal.

Het bedrijf zal het merk Philips, het meest vertrouwde merk voor verlichting in de wereld, blijven gebruiken onder de bestaande licentieovereenkomst met Koninklijke Philips.

“We zijn verheugd om onze nieuwe bedrijfsnaam aan te kondigen als een volgende stap in onze transformatie”, aldus Eric Rondolat, CEO van Philips Lighting. “Onze nieuwe bedrijfsnaam weerspiegelt onze strategische visie en vormt een fantastische kans om een nieuwe look en feel te introduceren die kenmerkend is voor ons en bijdraagt aan een nog betere verbinding tussen onze 32.000 medewerkers. Tegelijkertijd zijn we er trots op het merk Philips te kunnen blijven gebruiken voor onze producten.”

Philips Lighting will become Signify from Martijn Brouns on Vimeo.

De wortels van Philips Lighting zijn al meer dan 125 jaar oud nadat Frederik en Gerard Philips in 1891 in Eindhoven hun gloeilampenfabriek hadden opgericht. Meer dan honderd jaar speelt het bedrijf een voortrekkersrol in vele belangrijke ontwikkelingen in de verlichtingsindustrie. Tegenwoordig leidt het wereldwijd de verlichtingsindustrie in conventionele verlichting, ledverlichting en verlichting die is aangesloten op het internet, met het grootste netwerk in ‘connected’ verlichting ter wereld.

De nieuwe bedrijfsnaam voldoet aan de contractuele vereisten die voorschrijven om de naam van het bedrijf aan te passen binnen 18 maanden nadat Koninklijke Philips geen controlerend belang meer heeft.

Met het oog op de naamswijziging van het bedrijf zal een voorstel tot wijziging van de statuten van Philips Lighting NV worden voorgelegd aan de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 15 mei 2018. De beurstikker van Philips Lighting NV blijft (Euronext: LIGHT).