Osram verkoopt armaturenbedrijf Siteco aan Stern Stewart Capital

1335

Osram heeft in Stern Stewart Capital een nieuwe eigenaar gevonden voor hetarmaturenbedrijf Siteco. Stern Stewart Capital heeft de intentie de ingeslagen weg voor de transformatie te blijven volgen. Wanneer Siteco loskomt van Osram biedt dat meer ondernemingsvrijheid. Ook is de kostensituatie verbeterd doordat voormalige structuren binnen het concern wegvallen. Met de verkoop van het armaturenbedrijf zet Osram haar transformatie tot hightech bedrijf voort.

“Stern Stewart voert met de koop zijn ondernemersrol uit en biedt Siteco en haarwerknemers goede vooruitzichten”, aldus Olaf Berlien, CEO van OSRAM Licht AG. “Opdeze manier kunnen wij strategische en operationele continuïteit voor Siteco garanderen, terwijl Osram haar profiel als fotonicakampioen kan blijven aanscherpen.” Vanuit hetperspectief van Stern Stewart Capital staat Siteco voor innovatieve verlichtingstechnologie ‘engineered and made in Germany’. “Wij kijken ernaar uit om zakelijke ondersteuning te bieden aan het zeer gemotiveerde team en management van Siteco”, aldus Markus Pertl, Managing Partner van Stern Stewart Capital.

Beide partijen zijn met elkaar overeengekomen geen financiële gegevens over de transactie naar buiten te brengen. In het vorige boekjaar had de in Traunreut, Duitsland, gevestigde armaturenspecialist circa 900 mensen in dienst en genereerde het bedrijf een omzet van meer dan 200 miljoen euro. Dankzij haar duidelijke nieuwe opzet kon het bedrijf voor het eerst in jaren op operationele basis weer zwarte cijfers schrijven. De nieuwe eigenaar biedt de werknemers uitstekende vooruitzichten. Gedurende de transactieperiode zullen Osram en de nieuwe eigenaar ervoor zorgen dat het bedrijf over solide financiële middelen kan beschikken. Hiervoor heeft Stern Stewart Capital ook een garantie afgegeven dat het de komende jaren geen dividend aan Siteco zal onttrekken.

Stern Stewart Capital is opgericht door partners van de gerenommeerde onderneming voor strategische consultancy Stern Stewart & Co en is de investeringsarm van de onderneming. Stern Stewart & Co. heeft haar hoofdkwartier in München en ondersteunt Osram sinds 2016 bij diverse projecten en sinds 2017 in het transformatieproces bij Siteco. De armaturenspecialist krijgt zodoende een nieuwe eigenaar die het bedrijf zeer goed kent en die de expertise heeft om verdere bijdragen te leveren aan haar toekomstige succes.