DE NOOD levert slimme straatverlichting voor Hengelo

1254
Centrum Hengelo De NOOD armatuur

De Pastoriestraat in het centrum van Hengelo kleurt ’s avonds en ’s nachts alle kleuren van de regenboog. De nieuwe straatverlichting is naar wens in iedere lichtkleur te verstellen.

De nieuwe lantaarns van DE NOOD zijn van led modules voorzien die behalve een warm witte lichtkleur weergeven ook alle andere kleuren van de regenboog kunnen uitstralen.

Elk feest een eigen kleur
De nieuwe straatlantaarns zijn te bewonderen in de oudste horecastraat van Hengelo. Uniek is dat ondernemers in het gebied zelf voorgeprogrammeerde lichtstanden kunnen instellen.
Zo kan tijdens Koningsnacht de straat oranje gekleurd worden of rood-wit-blauw tijdens bevrijdingsnacht.

SmartCity safety control app
De politie kan, als de situatie daarom vraagt, via eigen bediening de verlichting met één druk op de knop instellen op fel wit licht. Hierbij wordt gebruikt gemaakt van de SmartCity safety control app.
Wethouder Marcel Elferink schakelende vanavond de nieuwe verlichting officieel voor het eerst in. Het project maakt deel uit van een 11-stappenplan om de Pastoriestraat aantrekkelijker te maken. Ondernemers en de gemeente Hengelo werken en investeren in dit project.

Youtube
Zie ook de film op Youtube om een beter idee te krijgen van de nieuwe slimme verlichting van DE NOOD met regenboogkleuren in Hengelo! Bekijk de film hier.

Bron: RTVOost.nl