Nieuwe revolutionaire LED armaturen SALED

1168

Saled heeft een exclusief partnership gesloten met INDO Lighting Ltd.
INDO, gevestigd in het Verenigd Koninkrijk, is een vooraanstaande en ervaren fabrikant op het gebied van straatverlichting en retrofit. Saled is daarnaast al jaren een bekend gezicht in de wereld van de openbare verlichting. Door de nieuwe samenwerking wordt het aanbod aan innovatieve en duurzame straatverlichting van Saled uitgebreid met de revolutionaire INDO AIR 1AIR 2AIR 3ChanceryRadius en RD12 LED armaturen met Direct Drive® technologie.

Direct Drive® technologie
De INDO Direct Drive® technologie is een baanbrekende LED verlichtingstechnologie die ontworpen is om de betrouwbaarheid en levensduur van een armatuur aanzienlijk te verbeteren door alle slijtagecomponenten te verwijderen. De technologie, bekroond met de gerenommeerde Queen’s Award for Innovation, elimineert geheel de noodzaak voor een LED driver.

Geen LED driver
Een LED driver is een groot component dat tevens erg warm wordt, ongeveer 30° tot 40° warmer dan de omgevingstemperatuur. Het verwijderen van de LED driver leidt tot meer mogelijkheden voor strengere, thermische ontwerpprincipes. Door de LED driver te verwijderen uit het armatuur kan makkelijker de betrouwbaarheid en de levensduur van het armatuur worden verhoogd.

De afwezigheid van de LED driver zorgt daarnaast voor een meer robuust, gestroomlijnd en lichter armatuur met voldoende ruimte voor extra integraties.

Andere voordelen
De LED armaturen van INDO beschikken over heel veel voordelen. Door de resterende warmte-producerende componenten op een strategische plek in het armatuur te plaatsen kan de temperatuur van alle onderdelen in het armatuur goed worden gestabiliseerd en bewaakt. Hierdoor kan het thermisch beheer zich enkel en alleen focussen op het overbrengen van warmte van de LED’s. Het eindresultaat is een systeem met veel minder “stress” waardoor de levensduur en betrouwbaarheid exponentieel verbeteren.Daarnaast beschikken de INDO armaturen met Direct Drive® technologie over een extreem lage inschakelstroom van het armatuur waardoor aan veel meer veiligheidseisen kan voldaan en is dimmen tot slechts 10% is mogelijk terwijl de powerfactor nagenoeg gelijk blijft! De armaturen met Direct Drive® technologie zijn dankzij bovenstaande voordelen, uitermate geschikt in omgevingen met hoge temperaturen.