Fraaie impressiefilm dynamische verlichting Tvilight in Helmond

4500

Intelligente dynamische verlichting biedt uitstekende kansen als het gaat om de leefbaarheid van steden, veiligheid in de openbare ruimte en een duurzaam milieu. Dit bewijst gemeente Helmond in een nieuwe video, die ze samen met Tvilight vandaag hebben uitgebracht. Bekijk hier de film.

Openbare verlichting is cruciaal voor het creëren van een veilige en leefbare omgeving in de steden. “Ik voel me niet veilig als er niet genoeg licht is. Ook de weg kan ik niet goed zien. Ik vind het fijn als alles goed verlicht is en ik ben dan ook goed zichtbaar. Ik wil me altijd veilig voelen in mijn eigen stad,” aldus de bewoner Britt van Asperdt. De gemeente was daarom op zoek naar een moderne verlichtingsoplossing die de stad kon helpen om iedereen in de openbare ruimte van genoeg licht te voorzien zonder energie te verspillen en tegen redelijke kosten. Dat is nu mogelijk met behulp van Tvilight’s draadloze verlichtingssysteem met geïntegreerde bewegingssensoren (CitySense).

Alfred Groote, Beheerder Openbare Verlichting bij de Gemeente Helmond: “Bij de Gemeente denken we na over de duurzaamheid van onze stad en zoeken we altijd naar mogelijkheden om energie te besparen en CO2 uitschoot te verminderen. Maar wat we uiteraard willen is een leefbare en veilige stad voor iedereen.”

Intelligente dynamische verlichtingsoplossingen van Tvilight breiden de mogelijkheden van openbare verlichting uit, stellen de steden in staat om de gemeenschap te revitaliseren met behulp van licht, en bij te dragen aan de creatie van een leefbare stedelijke omgeving waar iedereen zich veilig en comfortabel voelt, zelfs ’s avonds en ’s nachts of wanneer er een gebrek is aan natuurlijk licht. Verder is het met het intelligente verlichtingssysteem van Tvilight prima mogelijk om energie te besparen op verlichting en op deze manier een bijdrage te leveren aan het milieu. Maar ook om straatlantaarns op afstand te beheren en de toekomstige ‘smart city’ toepassingen te benutten.

Chintan Shah, CEO van Tvilight zegt: “Helmond is een vooruitstrevende stad, met een frisse blik op slimme verlichting en de rol hiervan bij het creëren van een slimme en duurzame stedelijke omgeving. Wij zijn trots om Helmond te helpen bij het realiseren van haar doelen op het gebied van duurzaamheid, terwijl tegelijkertijd ook de kwaliteit van leven voor inwoners verbeterd wordt in de stad door middel van slimme verlichting.”

Voorafgaand aan de installatie van de slimme verlichting van Tvilight, was de stad aan het zoeken om de verlichting te laten voldoen aan de eisen van de inwoners. Alfred Groote geeft aan: “De truc is om de perfecte hoeveelheid licht te vinden zonder de lampen de hele nacht door te laten branden. Tvilight heeft ons geholpen dit probleem aan te pakken. Dankzij de bewegingssensoren gaan de lampen feller branden als er iemand op straat is. Het lichtniveau wordt automatisch aangepast bij menselijke aanwezigheid, maar staan gedimd aan als er niemand is.”

Sinds het eerste pilotproject in 2013 heeft Helmond de Tvilight sensoren op meerdere locaties in de stad toegepast, in combinatie met een grote verscheidenheid aan armaturen, op plekken zoals openbare wegen, woonerven, voetgangersgebieden, parkeerterreinen en fietspaden.

Chintan Shah: “Onze intelligente verlichtingsproducten creëren een flexibele digitale infrastructuur die samen met de eisen van de stad mee kan groeien. Zo kan Helmond in de toekomst nieuwe interessante applicaties toevoegen, zoals sensoren die lawaai, verkeer en weersomstandigheden registreren en op basis van de geanalyseerde data hier de verlichting op aanpassen.” De integratie van nieuwe aanvullende toepassingen is mogelijk via de Tvilight Open Application Programmering Interface (Open API).

Safe + Smart City Helmond from TVILIGHT INTELLIGENT LIGHTING on Vimeo.

Bron: ditisonzewijk.nl