Licht uit op Texel

706

TEXEL – Texel zet de komende week een groot deel van de openbare verlichting uit. Van 3 tot 10 oktober gaat in bijna alle dorpen een deel van de straatverlichting tussen een en vijf uur ’s nachts uit. Op 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, wordt bekend gemaakt hoeveel energie daarmee is bespaard.

 
 

Een grote elektriciteitsmeter op de Groeneplaats in Den Burg geeft deze week het elektriciteitsverbruik op Texel weer. In Den Burg gaat ’s nachts het licht uit in de Noordwester en Golfslag. Met Diek, Naalrand en Klif is het grootste deel van Den Hoorn duister. Verder gaat het licht uit in de Commandeurssingel in Oudeschild, de Schipper Boonstraat in De Cocksdorp en de Cor Bremerstraat en de Mulderstraat in Oosterend.

Bedrijven, scholen en particulieren worden opgeroepen om deze week extra kritisch te kijken naar hun energie verbruik. Binnen verschillende Texelse bedrijven, onder andere bij de gemeente Texel vinden voorlichtingscampagnes plaats om medewerkers bij deze actie te betrekken. Met behulp van een posteractie ’Wat doe jij uit?’ geven collega’s elkaar tips om hun eigen energieverbruik op kantoor maar ook thuis te verminderen.

Bron:noordhollandsdagblad.nl