LED-vervanger voor SON-T van Philips

2558
Led-vervanger van Philips voor de Son-t lamp

Philips Lighting maakte op 14 maart 2018 een nieuwe innovaties bekend: de Philips TrueForce LED Road. Philips TrueForce LED Road is ’s werelds eerste ‘plug and play’ LED-vervanger voor SON-T straatverlichtingslampen, die het gemakkelijk maakt bestaande installaties op te waarderen naar LED’s zonder dat daarvoor het armatuur hoeft te worden vervangen.

De nieuwe Philips TrueForce LED Road is de eerste lamp in zijn soort die past in de standaard E27-lamphouder en een lichteffect produceert dat gelijk is aan dat van conventionele straatverlichting. Philips TrueForce LED Road vermindert de tijd die nodig is voor het onderhouden, vervangen en monteren van elke straatlantaarn, met inbegrip van de stilstandtijd die vereist is voor wegafsluitingen. Daarnaast wordt bespaart op bedrijfskosten door de langere levensduur van meer dan acht jaar plus de energiebesparing tot 45% ten opzichte van conventionele lampen. De gemeente Nacka in Zweden heeft de nieuwe Philips TrueForce LED Road al uitgeprobeerd. Mikael Jansson, de straatverlichtingsexpert bij de gemeente, zegt: “Philips TrueForce LED Road levert een betere lichtkwaliteit en een veiligere buitenomgeving dan een 70W hogedruknatriumlamp. De installatie was even eenvoudig als het installeren van een normale lamp en is geschikt voor diverse toepassingen. Bij krappe budgetten is de Philips TrueForce LED Road een goed alternatief voor LED-armaturen.”

Led-vervanger van Philips toegepast in een armatuur

De nieuwe Philips TrueForce LED Road moderniseert het traditionele, 20-30 jaar oude straatverlichtingsontwerp door een soortgelijke hoeveelheid licht te verspreiden als conventionele straatlantaarns. De lamp is verkrijgbaar in zowel warmwit als een koeler wit zodat deze naadloos te mengen is met bestaande straatlantaarns. Dankzij een duidelijk verbeterde kleurweergave-index in vergelijking met conventionele SON-T-lampen verbetert de lamp tevens het gevoel van comfort en veiligheid. Philips TrueForce LED Road is vanaf juli 2018 verkrijgbaar in heel Europa.

Bron: Philips Lighting