LED straatverlichting brengt Katwijk dichterbij duurzame toekomst

1269

Langzamerhand stappen steeds meer gemeenten over op duurzame LED straatverlichting. Achterblijven is geen optie meer, want het levert zo ontzettend veel voordelen op. Denk hierbij niet alleen aan energiebesparing, maar ook besparing op onderhoudskosten en reductie van de uitstoot van zwavel en CO². Gemeente Katwijk verving onlangs nog meer oude verlichting door LED straatverlichting. Dit keer koos de gemeente voor de INDO armaturen, PS-L en PS-T lampen van LED leverancier Saled.

De gemeente stelde een vervangingsplan op voor de wijk Cleijn Duin en deed uitvraag naar de mogelijkheden. Saled maakte een lichtplan op maat en de gemeente koos ervoor om dit plan uit te voeren. Installateur Heijmans bestelde de verlichting en verzorgde de installatie van de nieuwe LED straatverlichting.

Verschillende soorten LED straatverlichting

De gemeente koos voor ca. 100 INDO armaturen voor de wijk Cleijn Duin en 300 LED lampen voor andere wijken. Deze keuze is goed te verklaren. De armaturen in Cleijn Duin waren namelijk aan vervanging toe, maar in de overige wijken waren ze nog in goede staat. Daarom koos de gemeente om daar alleen de verlichting te vervangen en deze te plaatsen in het bestaande armatuur. Deze methode noemen we retrofit.

De voordelen van INDO armaturen

De gekozen INDO armaturen brengen veel voordelen met zich mee. Deze innovatieve en duurzame armaturen beschikken namelijk over de Direct Drive® technologie. Deze technologie is ontworpen om de betrouwbaarheid en levensduur van een armatuur te verbeteren door het meest slijtgevoelige component in het armatuur te verwijderen: de driver. Doordat er geen slijtgevoelige componenten meer aanwezig zijn in het armatuur, gaat de verlichting veel langer mee. De verlichting geeft nog wel steeds een hoge kwaliteit aan licht waardoor de veiligheid op straat gewaarborgd blijft.

Bron: saled.nl