LED Proef Openbare Verlichting ontsluitingswegen gemeente Ede

761

Ede – Sinds september 2012 is er een LED-proef van start gegaan in de gemeente Ede. In samenwerking met Ziut BV heeft de gemeente Ede 3 leveranciers uitgenodigd om LED armaturen te testen op een ontsluitingsweg in Ede. De resultaten zijn verbluffend.
Het tijdperk is aangebroken dat er voldoende licht wordt gecreëerd om de SON-T 100W en SON-T 150W armaturen te vervangen voor LED. In totaal zijn er 3 type armaturen gemonteerd van 3 verschillende leveranciers.

Indal Nederland – LUMA, type 3035 60 LED, Neutraal Wit, 76 Watt.
Schreder B.V. – TECEO-2, 56 LED, Neutraal Wit, 71 Watt.
Philips – IRIDIUM 2, type BGP352, GRN78, LED, 3000K, 70 Watt.

De gemeente Ede gaat naar aanleiding van de proef bepalen welk armatuur vanaf volgend jaar standaard bij vervangingsprojecten en nieuwbouw projecten ingezet gaat worden. Omdat er veel configuratie mogelijkheden zijn tussen LED, lens en ampèrage kiest de gemeente ervoor om een beperkt aantal configuraties te selecteren waarmee de meeste wegprofielen verlicht kunnen worden. De armaturen worden niet alleen op lichtbeeld getest, maar ook op gebruiksvriendelijkheid voor de monteur en vervanging in de toekomst. In de TCO-berekening voor de armaturen in Ede wordt er vanuit gegaan dat de behuizing van de armaturen 40 jaar meegaan. Het is de bedoeling dat de LED’s en de driver na 20 jaar worden vervangen.

Gemeente Ede is hard op weg om de ruim 18.000 lichtpunten te vervangen voor LED. Alle armaturen in het buitengebied en industrieterreinen zijn de afgelopen jaren vervangen voor LED-armaturen. In de woonwijken wordt bij vervangingen ook LED gebruikt, de ontsluitingswegen zullen de aankomende jaren volgen. Gemeente Ede kan gezien worden als een vooruitstrevende gemeente betreft openbare verlich

ting in combinatie met energiebesparing en CO2-besparing.Voor meer informatie over deze LED-proef kunt u contact opnemen met Ziut BV.

LUMA Ede
LUMA Ede
TECEO Ede
TECEO Ede
Iridium 2 Ede
Iridium 2 Ede
Teceo test
Teceo Test