Inschakelstroombegrenzer voor de openbare verlichting

2192
ESB101 dinrail uitvoering openbare verlichting

Advantec electronics brengt nu een inschakelstroombegrenzer ‘ESB.101.05’ voor de openbare verlichting.

Waar eerder uitgebrachte versies specifiek ontworpen zijn voor het begrenzen van de inschakelstroom bij het inschakelen van gegroepeerde verlichting is er nu een versie uitgebracht die is ontworpen voor het individueel schakelen van openbare verlichting tot ca: 1000 Watt.

Vaak wil men deze producten afzekeren met B-automaten van 1,5 tot 2.0 Ampère maar dat blijkt al snel niet mogelijk door de hoge inschakelstroom van de gebruikte LED-drivers.

Neem als voorbeeld een LED armatuur met een 100 Watt LED-driver. Deze 100 Watt LED-drivers hebben al snel een inschakelpiekstroom van 30-40 Ampère. En dat houdt in dat je minimaal een B10 automaat moet toepassen om te voorkomen dat de automaat spontaan afschakelt door de inschakelpiekstroom.

Al je in dit circuit de nieuwe ESB.101.05 opneemt is de inschakelpiek begrenst op 5 ampère en kan je bij het armatuur volstaan met een B2 automaat wat qua selectiviteit beter overeenkomt met het opgenomen continue vermogen.

Onnodig om te zeggen dat toepassing van dergelijke units een gunstige invloed heeft op de kosten van de totale installatie zeker als men kijkt naar de benodigde draaddikte en schakelmateriaal.

Advantec Electronics is al jaren de ‘technische’ specialist op het gebied van DIN-rail voedingen, geschakelde voedingen, DC/DC converters voor printmontage, LED-drivers, netadapters, customvoedingen en inschakelstroombegrenzers.