Illuminatie Haarlemmer Houttuinen en Haarlemmerpoort Amsterdam

1446

Samen met de Gemeente Amsterdam en ZIUT heeft WE-EF in 2015 de stads-illuminatie van de Haarlemmer Houttuinen en Haarlemmerpoort kunnen realiseren.

In 2011 besloot de Gemeente Amsterdam om de historische gevel “tussen de bogen” te renoveren en de 35 goudkleurige sculpturen te illumineren. In eerste instantie werd dit met langwerpige (LED) armaturen van een ander fabricaat gerealiseerd, maar deze bleken te storingsgevoelig. Door de goede ervaring met de grondspots van WE-EF elders binnen de Gemeente Amsterdam werd medio 2015 besloten om de ‘oude’ armaturen te vervangen door grondspots van het type ETC130-GB.
Deze grondspots, welke vaak door beheerders als “lastig” worden ervaren, bieden de betrouwbaarheid en eenvoud in beheer waar de gemeente Amsterdam naar op zoek was. Gelijktijdig met de Houttuinen is ook de aangrenzende Haarlemmerpoort uitgelicht.
Na verschillende proefopstellingen met de bewoners is het lichtplan definitief in uitvoer gebracht. Verantwoordelijk hiervoor waren het Ingenieursbureau Amsterdam en de dienst RVE-V&OR (afdeling SI).

De prachtige impressie is vastgelegd door fotografe Natalie Peters.

WE-EF - Haarlemmerpoort - A'dam-2a

WE-EF----Haarlemmerpoort-A'dam-73a