Hoogerheide krijgt dynamische openbare verlichting

1114
Wethouder Hoogerheide

Met het graven van een stukje sleuf leverde wethouder Jeffrey van Agtmaal dinsdag een bijdrage aan de aanleg van de langverwachte ‘slimme’ fietspadverlichting (openbare verlichting) tussen Hoogerheide en Bergen op Zoom. De graafwerkzaamheden naast het fietspad langs de Antwerpsestraatweg begonnen maandag bij Korteven en lopen door tot de gemeentegrens met Bergen op Zoom. Volgens Jan Willeboordse van aannemer Dynniq moet het graven volgende week klaar zijn aan weerszijden van de weg, waarna de kabels de grond in kunnen. ,,In week 46 of 47 kunnen we dan de 95 masten met armaturen gaan plaatsen.”

Tijdelijk branden
Wethouder Jeffrey van Agtmaal helpt bij het graven van een sleuf voor de aanleg van nieuwe fietspadverlichting nabij Korteven. Die loopt straks van Hoogerheide tot Bergen op Zoom. Wethouder Jeffrey van Agtmaal helpt bij het graven van een sleuf voor de aanleg van nieuwe fietspadverlichting nabij Korteven. Die loopt straks van Hoogerheide tot Bergen op Zoom.

Adviseur Thom Vermeulen van Nobralux meldde dat natuuronderzoek heeft uitgewezen dat de verlichting flora en fauna niet schaadt. ,,Toch staat het licht in principe uit, tot er iemand langs fietst. Dan laat een sensor de lampen tijdelijk aanspringen in blokjes van vier palen.”

Nadat wethouder Van Agtmaal de grondbeginselen van het graafwerk in de praktijk had gebracht, sprak hij de verwachting uit dat dit traject over een week of zes klaar is. ,,Goed voor de verkeersveiligheid en de sociale veiligheid.”

Bergen op Zoom
Van Agtmaal is nog in gesprek met de Bergse wethouder Patrick van der Velden over de resterende paar honderd meter tot Borgvliet. ,,Bergen op Zoom heeft nog geen budget om aan te sluiten, maar probeert er via een pilotproject toch middelen voor te vinden.”

Zodra het fietspad bij Hoogerheide klaar is, komt de OLV ter Duinenlaan in Ossendrecht aan de beurt. In 2018 volgen de paden bij de Abdijlaan en de Huijbergseweg.

Bron: bndestem.nl