Gemeente Zuidplas stapt over op revolutionaire AIR1 armaturen van Saled

1211
Air1 Zuidplas Saled

Gemeente Zuidplas is begonnen met het installeren van de nieuwe, duurzame en revolutionaire AIR1 modellen van Saled. Het Groenezoompad en het Tinbergenpad worden als eerste plekken in Nederland verlicht met de AIR1 LED armaturen, voorzien van revolutionaire Direct Drive® technologie. Dit is de eerste onderdeel van het plan om alle 9.500 lantaarnpalen in de gemeente te voorzien van energiebesparende LED verlichting.

Achtergrond

De gemeente heeft eerder al Saled retrofit lampen toegepast in de huidige Industria 2500 en kegelarmaturen. Toen de gemeente op zoek was naar geschikte nieuwe armaturen om de oude armaturen te vervangen, stuitte zij tijdens de Vakbeurs Ruimte en Licht te Houten op de beursstand van Saled. Saled introduceerde daar haar nieuwe INDO LED armaturen met Direct Drive® technologie. Gemeente Zuidplas was direct overtuigd van de voordelen en wilde zo snel mogelijk de nieuwe armaturen gaan toepassen in haar gemeente.

LED oplossing

Na een zorgvuldig gemaakte lichtberekening zijn de huidige armaturen met 28 watt spaarlampen vervangen door de AIR1 LED armaturen met 8 watt. Een behoorlijke besparing wat ook nog eens versterkt wordt door het efficiënte dimprotocol. Vanaf 6 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds brandt de LED verlichting voor de volle 100% maar ’s nachts, tussen 11 ’s avonds en 6 uur ’s ochtends, brandt de LED voor slechts 40% waardoor de besparingen nog verder oplopen.

Daarnaast is de nieuwe verlichting door de revolutionaire Direct Drive® technologie volledig onderhoudsarm. De driver en andere componenten die zeer slijtagegevoelig zijn bevinden zich namelijk niet in de nieuwe AIR1 armaturen. Deze armaturen worden aangedreven door de revolutionaire Direct Drive® technologie waardoor er op lange termijn fors kan worden bespaard op onderhouds- en vervangingskosten.