Duurzame Verlichtingstafel ‘Beleving openbare verlichting en bewonersparticipatie’

690

Op donderdag 11 oktober organiseren Agentschap NL en de provincie Overijssel een bestuurlijke bijeenkomst over energiebesparing in de openbare verlichting. Deze Duurzame Verlichtingstafel is vooral bedoeld voor wethouders en gedeputeerden en heeft als thema ‘Beleving van licht en bewonersparticipatie’. Doel is het initiëren van vervolgstappen voor de verduurzaming van de openbare verlichting in Nederland. De bijeenkomst vindt plaats van 14:30 tot 17:30 uur in het Provinciehuis Overijssel in Zwolle.

Programma

Op het programma staan onder meer bijdragen van:

– Ineke Bakker, gedeputeerde Milieu, Wonen en Financieel toezicht Provincie Overijssel: project ‘Twente Bewust Verlicht’;
– Charlotte de Wolff, Hanzehogeschool: ‘Belevingsonderzoek Licht op aanvraag en led’; – Age Hartsuiker, wethouder Heerenveen: ‘Light Challenge’;
– Jan Bessembinders, wethouder Stadskanaal: ‘Bewonersparticipatie’;
– Ruime gelegenheid voor vragen, discussie en netwerken.

De bijeenkomst vangt aan om 14:30 uur met inloop en koffie en thee. Om 15.00 uur gaat het programma van start. De afsluiting vindt plaats om 17:30 uur met aansluitend een duurzame borrel. Het precieze programma wordt binnenkort bekend gemaakt op http://bit.ly/OVL11okt.

Locatie

Provinciehuis Overijssel, Luttenbergstraat 2, 8012 EE Zwolle

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk door een e-mail te sturen naar openbareverlichting@agentschapnl.nl, onder vermelding van uw naam, functie, organisatie en e-mailadres. Begin oktober ontvangt u een bevestiging met praktische details. Mocht het aantal mensen groter zijn dan de ruimte toelaat, dan hebben bestuurders van gemeenten en provincies voorrang. Meer informatie vindt u op http://bit.ly/OVL11okt. Deelname aan deze bijeenkomst is geheel kostenloos.