Doorstart TVILIGHT: internationale aandeelhouders investeren in het bedrijf

1206

De Smart City Lighting specialist TVILIGHT maakt een doorstart na faillissement. Best-in-class product portfolio, bewezen track record en tevreden klanten werden genoemd als de belangrijkste redenen voor de overname.

TVILIGHT, een Europese marktleider van intelligente straatverlichting voor Smart Cities en Internet of Things, kondigt vandaag de succesvolle afronding van de investeringsronde aan. Groeikapitaal komt van A1 Electronics, de belangrijkste producent en leverancier van de Tvilight producten en Ecolant Holdings een belangrijke partner van Tvilight in Asia Pacific.

Curator mr. Sander Vos van Yspeert Advocaten ontving meerdere biedingen voor een doorstart. Uiteindelijk is besloten om de activa van Tvilight IP aan A1 Electronics te verkopen. A1 Electronics,  Ecolant Holdings en het Tvilight management zijn de nieuwe investeerders in Tvilight 2.0. De diensten en services die de verschillende consortium partners inbrengen versterken elkaar op de gebieden van productie, grootschalige installatie en beheer van projecten in de openbare ruimte. 

Door te investeren in Tvilight speelt A1 Electronics in op de groeiende vraag naar energiezuinige en intelligente straatverlichting in steden. Door de samenwerking kan A1 profiteren van de snelgroeiende vraag naar intelligente netwerken in steden. 

Rudy Oude Vrielink, CEO van A1 Electronics: “Tvilight biedt een geweldig softwareplatform voor de overheden die hun steden duurzamer willen maken. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 600 projecten opgeleverd en beheerd op afstand meer dan 55.000 lichtpunten. Grote systeemintegrators en verlichtingsbedrijven, zoals DEW21, Dynniq, Strukton, Holophane, Trilux, Siteco en Thorn – gebruiken Tvilight-producten als onderdeel van hun portfolio. Tvilight heeft een bewezen staat van dienst en een groot potentieel.

“Steden moeten energiezuinig, veilig en leefbaar zijn. Slimme straatverlichting speelt een cruciale rol als basis infrastructuur om steden slimmer en duurzamer te maken ”, voegt Youngho Baik van Ecolant Holdings toe. “Tvilight’s producten en softwareplatform zijn baanbrekend en toonaangevend. In grote projecten is de betrouwbaarheid van het platform bewezen. Tvilight’s kerntechnologie en Smart City platform heeft een sterk groeipotentieel”. 

“De deelname in Tvilight 2.0 biedt ons nog meer mogelijkheden de Tvilight oplossing als onderdeel van Smart City ontwikkelingen in Azië-Pacific te promoten.”

“Bovendien beschikken Chintan Shah en zijn team over onuitputtelijke energie, ambitie en gedrevenheid. We verheugen ons op een samenwerking met Tvilight en zullen Tvilight ondersteunen bij het realiseren van hun doelstellingen ”, aldus de heer Baik.

Chintan Shah, oprichter en CEO van Tvilight: “De investering geeft Tvilight een tweede leven en stelt het bedrijf in staat zijn marktleiderschap in intelligente straatverlichting uit te bouwen. In de afgelopen 6 jaar heeft het Tvilight-team een sterk productportfolio ontwikkeld, het klantenbestand verder uitgebouwd en veel praktijkervaring opgedaan in grote projecten. Tvilight 2.0 zal zich verder inzetten om excellente producten en diensten aan onze partners en eindklanten aan te bieden.”