Circadionic, een dynamische upgrade voor uw openbare verlichting

617
Circadionic

Circadionic is een biodynamisch lichtsysteem dat de verlichting aanpast aan het biologisch ritme. Hiermee wordt het mogelijk het kunstlicht aan te passen aan het natuurlijke daglicht; bijvoorbeeld koel licht bij zonsopgang en warm licht bij zonsondergang. 

Er kan met behulp van circadionic een zachtere overgang tussen verschillende stadsdelen gecreëerd worden. Bijvoorbeeld tussen het historische centrum en de woongebieden waar op basis van de verkeersfunctie een koelere lichtkleur meer voor de hand ligt. 

Het is inzetbaar in gebieden waar rekening gehouden dient te worden met bepaalde soorten fauna die gevoelig zijn voor verstoring door kunstlicht. Door bij een fietspad in buitengebied het licht bij inschakelen aan het begin van de avond een witte kleur te geven en op een tijdstip waarop de verkeersintensiteit afgenomen is om te schakelen naar amberkleurig, zodat een aanwezige vleermuispopulatie niet verstoord wordt. 

Circadionic heeft wezenlijke voordelen ten opzichte van systemen die werken met RGB (rood/groen/blauw) op het gebied van kleurweergave, levensduur en efficiëntie. Voor alle SETGA armaturen kunnen we circadionic leveren. Je bent dus niet gebonden aan slechts één type vormgeving.