TAST BV

Logo TAST B.V.

TAST B.V.
Koningbergenweg 6-08
3771 NS BARNEVELD
085 002 77 81

info@tast.consulting
www.tast.consulting

Specialist in engineering van Openbare Verlichting
TAST staat voor Technisch Advies bureau STouwe van Jan Martijn van der Stouwe. Inmiddels is TAST B.V. een bureau met een team van specialisten.
We maken de lichtberekening conform de NPR-richtlijnen van de NSVV en het beleid van de opdrachtgever. Met 3D-simulatiesoftware bepalen we waar de lichtmasten moeten komen. We zorgen voor de juiste gemiddelde verlichtingssterkte en gelijkmatigheid. Ook denken we mee over besparing in de kosten van aanleg, onderhoud en energieverbruik.

We maken lichtberekeningen die zorgen voor het juiste lichtbeeld. En die bijdragen aan verkeersveiligheid, sociale veiligheid en sfeer. We werken merk- en type-onafhankelijk. We adviseren dus beslist het beste armatuur voor je project. Na de lichtberekening kan behoefte zijn aan een kabelberekening, bestektekst en/of werktekening.
In Nederland zijn de richtlijn ondergebracht bij het NSVV (Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde. De richtlijnen geven aan hoeveel verlichting er gemiddeld op een weg, straat of plein nodig is bij een bepaald gebruik van de ruimte. Dit wordt in vaktermen de gemiddelde verlichtingssterkte genoemd. Om het gemiddelde egaal te laten zijn wordt er ook met een gelijkmatigheid gewerkt. Dit voorkomt dat het onder de heel veel licht aanwezig is en tussen twee masten in heel donker.
Onze lichtberekeningen worden geleverd inclusief een uitgebreide rapportage, met armatuurspecificaties en locaties van de lichtmasten.

TAST B.V. is deelnemer van de gedragscode Lichtberekeningen van de NSVV Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde. Door de gedragscode te ondertekenen geven wij aan gebruik te maken van een gedegen methode om lichtberekeningen te maken. Op 1 november 2015 werd de Gedragscode Lichtberekeningen officieel gepubliceerd op de website van de NSVV. De NSVV streeft met de gedragscode naar transparantie en een verhoging van de kwaliteit in de lichtbranche. Ook draagt zij zorg voor controle op naleving van de gedragscode.

Naast het engineeren van de Openbare Verlichting verzorgt TAST B.V. ook het leveren, plaatsen en aansluiten van Openbare Verlichting. TAST B.V. levert masten en armaturen en plaatst deze in de grond en de lichtmasten worden aangesloten. TAST B.V. kan de lichtmasten aansluiten op het elektriciteitsnet van Liander of Stedin of een eigen net.

Daarom TAST B.V.
• Veel technische knowhow
• Veel kennis van overheden
• Meedenkend van A tot Z

Lichtberekening Tunnel TAST B.V.
Lichtberekening voor Tunnel | Openbare Verlichting

Lichtberekening Parkeerterrein TAST B.V.
Lichtberekening Dialux
Lichtberekening Openbare Verlichting TAST B.V.
Lichtberekening gemaakt in Dialux. Foto geeft een 3D model weer van een lichtmast voor de Openbare Verlichting
Lichtberekening Houtzagerij te Laren gemaakt door TAST B.V.
Lichtberekening Transportbaan Houtzagerij te Laren
Lichtberekening Openbare Verlichting TAST B.V.
Rendering lichtberekening TAST B.V.
Weergave kantoor TAST B.V.
Bedrijfskantoor TAST B.V. Specialist in Openbare Verlichting