Lightronics

Spuiweg 19
5145 NE WAALWIJK
t: 041 656 86 00
info@lightronics.nl
www.lightronics.nl

Lightronics
Lichtoplossingen voor een prettige en veilige leefomgeving

Een prettige en veilige leefomgeving is datgene waar Lightronics voor staat. Lightronics biedt duurzame en energiezuinige verlichtingsoplossingen met een lage CO2 footprint en is producent van verlichtingsoplossingen voor de (semi)openbare ruimte. Lightronics is partner van onder meer overheden, openbaarvervoer organisaties, energiemaatschappijen, de industrie, woningbouwcoöperaties, architecten en installateurs.

Prunus armaturenfamilie
De armaturen van Lightronics hebben een modern design, decoratieve elementen en zijn duurzaam door geavanceerde LED-lichttechniek. Voor de openbare ruimte zijn er lichtoplossingen die bijdragen aan het ontwerp van steden, kernen en wijken. Een goed voorbeeld is de Prunus, een armaturenfamilie die door de modulaire opbouw verschillende oplossingen en decoratieve ontwerpelementen biedt, zodat de leefomgeving nog positiever geaccentueerd kan worden.

Remotion Plus
Een speerpunt in het aanbod wand- en plafondverlichting, maar ook in de extreem slagvaste verlichting is Remotion Plus, het innovatieve systeem voor slimme verlichting, dat de onderhouds- en energiekosten aanzienlijk verlaagt en daarbij zorgt voor licht waar dat nodig is. Het assortiment wand- en plafondverlichting (Hogro) en de extreem slagvaste verlichting wordt onder meer toegepast in zorginstellingen, appartementencomplexen en in de industrie, waarbij gedacht moet worden aan productiefaciliteiten en warehouses.

Kwaliteitsborg
Om kwaliteit te kunnen garanderen worden halffabricaten en eindproducten op vele punten gecontroleerd en getest, conform ISO9001 en ISO2859 (deze beschrijft de steekproefgrootte). Zowel door onafhankelijke partijen als in ons eigen lichtmeetlaboratorium, en altijd met gekalibreerde meetinstrumenten. De veiligheid en prestaties van onze producten worden geborgd door onze onder meer het DEKRA Led Performance certificaat en het lakcertificaat Qualitycoat ISO12944.

CO2 footprint
Lightronics streeft naar inventieve lichtoplossingen die het milieu minimaal belasten. Zij doet dit onder meer door energiezuinige lichttechniek en te kiezen voor recyclebare materialen. Efficiency in productie, opslag en transport vertaalt zich in een duurzaam eindproduct. Het doel is om tijdens alle fasen van het productieproces zo min mogelijk koolstofdioxide (CO2) uit te stoten. Om uitstoot van de armaturen verder te compenseren plant Lightronics ongeveer 1.000 bomen per jaar. Eén boom zet gedurende zijn levensduur circa 1 ton koolstofdioxide om in zuurstof.

Duurzame inzetbaarheid
Lightronics maakt zich sterk voor duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. We ontvingen een subsidie inzake gezond werken en het bevorderen van scholing.