Aa-landen neemt duurzame lichtmast in gebruik

331

Zwolle, Nederland – De lichtmast op de rotonde aan de Rijnlaan/Merwedelaan in Aa-landen is vervangen voor een duurzame variant met Philips LED-verlichting. Het betreft een gemeenschappelijk initiatief van buurtbewoners en de gemeente Zwolle.

In november 2011 is het project ‘Energie maakt je warm’ gestart, waarin de inwoners van Zwolle zijn uitgedaagd om zoveel mogelijk energie te besparen. Daarbij konden zij de hulp van een energiecoach inroepen. Bewoners van de Aa-landen en hun energiecoach Henk Nico van den Berg bespaarden samen de meeste energie en wonnen zo het project. Zij besloten hun prijs te besteden aan de realisatie van een lichtmast met LED-verlichting.

Vergeleken met de oude situatie bespaart de lichtmast energie en een ander voordeel is dat fietsers op de rotonde beter zichtbaar zijn.

Op donderdagavond 31 januari 2013 vond de officiële ingebruikname plaats. Met een symbolische druk op de knop zorgden wethouder Erik Dannenberg, Henk Nico van den Berg en Nic van Koningsbruggen van Philips ervoor dat de lichtmast ging branden.

‘Energie maakt je warm’ is een gezamenlijk initiatief van Natuur en Milieu Overijssel, de gemeente Zwolle en de drie Zwolse woningcorporaties SWZ, deltaWonen en Openbaar Belang.

Bron: Philips