Philips Lighting neemt Chinees lichtbedrijf over

917
Litemagic

Philips Lighting heeft Shenzhen LiteMagic Technologies overgenomen, een Chinese fabrikant en verkoper van verlichtingsarmaturen en besturingssystemen voor stads- en gevelverlichting. Dit heeft Philips maandag aangekondigd. Financiële details zijn niet  bekend gemaakt.

Met de overname breidt het Eindhovense Philips Lighting haar portfolio van gevelverlichting uit met een aanvullende reeks armaturen en bedieningssystemen. Hiermee zet het bedrijf in op groei van het middensegment van de stedelijke markt. Het helpt het Philips Lighting om beter in te spelen op de grote en snelgroeiende markt voor stadsverlichting in China.

LiteMagic Technologies, opgericht in 2004, is gevestigd in Shenzhen en behaalde in 2017 een jaaromzet van zo’n 32 miljoen euro. Het bedrijf blijft actief in China onder de merknaam LiteMagic. De overname past in de wereldwijde strategie om zowel organisch als door overnames te groeien. Stadsverlichting is een groeiende markt, met de overname van LiteMagic Technologies versterkt Philips Lighting haar leidende positie.

Philips Lighting bevindt zich al sinds 1920 in China. Momenteel bedient het bedrijf de professionele- en consumentenmarkt via zijn 36 verkoopkantoren, meer dan 300 merkwinkels en 10.000 verkooppunten. Het op één na grootste onderzoeks- en ontwikkelingscentrum van Philips Lighting bevindt zich in China, ook telt het bedrijf daar vijf productiefaciliteiten.