40% besparen op installatiekosten dankzij vernieuwde LED PL-L lamp-vervanger

1902

Op 26 en 27 september a.s. presenteert Saled uit Bunschoten de nieuwste versie van de PS-L lamp. Dankzij een aantal aanpassingen kan de led-vervanger van de conventionele PL-L lamp nog sneller worden geïnstalleerd. Hierdoor wordt een besparing van 40% gerealiseerd op installatie- en vervangingskosten. Daarnaast zijn er enkele andere voordelen die ondanks de aanpassingen blijven gelden. De lancering van de nieuwe lamp vindt plaats tijdens de Vakbeurs Openbare Ruimte in de Jaarbeurs Utrecht.

Het is inmiddels bekend dat het op de lange termijn voordeliger is om de conventionele PL-L te vervangen door de led-variant, de PS-L. Dankzij de upgrade wordt dit voordeel alleen maar groter. Conventionele verlichting maakt gebruik van een zogenaamd voorschakelapparaat, dat zorgt dat de elektrische stroom door een gasontladingslamp wordt begrensd. Een voorschakelapparaat verbruikt extra energie en een eventuele vervanging neemt een aanzienlijke kostenpost met zich mee. Na het plaatsen van ledverlichting is dit systeem niet langer nodig, vandaar dat tijdens de installatie van led-lampen het voorschakelapparaat wordt uitgeschakeld.

Andere voordelen LED PL-L lamp-vervanger

Retrofit, behouden van conventionele armaturen
De Saled PS-L lampen worden geïnstalleerd via de zogenaamde Retrofit-methode. Door een kleine aanpassing kunnen led-lampen direct in een conventionele armatuur worden geplaatst. Hierdoor hoeven er geen nieuwe armaturen worden aangeschaft.

Minder uitval, meer branduren
Het aantal branduren van een PS-L led-lichtbron is minimaal 50.000. Ruim drie keer meer dan bij conventionele verlichting. Daarnaast maakt ledverlichting, zoals gezegd, gebruik van een voorschakelapparaat. Naast het verbruiken van extra energie kan er een storing in dit apparaat ontstaan, met uitval van de lamp tot gevolg.

Milieuvoordelen
Het energieverbruik van ledverlichting is ten opzichte van opgenomen vermogen tot wel 50% energiezuiniger. Door gebruik te maken van ledverlichting hoeft er dus minder energie te worden opgewekt, waardoor de uitstoot van afvalstoffen – zoals zwavel en CO2 – wordt gereduceerd.

Financiële voordelen
Vanwege de grote besparing op energiekosten, installatie- en vervangingskosten ontstaat er een korte terugverdientijd. Vaak is de investering in ledverlichting met 4 jaar terugverdiend.